Magyar-szlovák együttműködés

„A magyar-szlovák kis- és középvállalkozások együttműködésének támogatása” uniós projekt keretében magyar-szlovák építőipari üzletember találkozót szerveztek Egerben. A kétoldalú tárgyalások mellett a résztvevők megtekintették a Líceumban folyó felújítási munkákat is.

Az európai uniós „Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program” célja a kis- és középvállalkozások versenyképességének megerősítése a magyar–szlovák határmenti területen, a szolgáltatások hatékonyabbá tétele és az aktívabb határontúli együttműködés elősegítése. Ezzel kapcsolatban nem először tartottak nemzetközi rendezvényt Egerben, amelyen most is több mint húsz, az építőiparban érdekelt cég képviselői jelentek meg.
A kapcsolatok kiépítése érdekében az előzetesen regisztrált résztvevők három óra alatt több üzleti tárgyalást is folytattak egymással, majd megtekintették a Líceumban folyó felújítási munkálatokat is. A Puskás Tivadar Közalapítvány, az ITD Hungary Zrt. és a pozsonyi székhelyű Kis- és Középvállalkozások Fejlesztéséért Nemzeti Ügynökség közös projektje tavaly szeptemberben indult és idén november 15-én zárul.