Labdarúgó NB III.: Egri FC – Balassagyarmat 2-0

A labdarúgó NB III-ban újabb egri győzelem született a hétvégén, ezúttal a Balassagyarmat ellen, így az Egri Futball Club labdarúgói továbbra is nyolc pont előnnyel vezetik a Mátra-csoport táblázatát. László István és Lengyel Lajos együttese legközelebb szerdán, Magyar Kupa-mérkőzésen lép pályára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnokságban szereplő Tiszabecs otthonában, majd szombaton a fővárosban újabb bajnoki következik a Rákosmente ellen.

Az első tíz percben két-két helyzet adódott mindkét oldalon, de a kapusok a helyükön voltak. Ahogy haladtunk előre az időben, egyre többször kerültek helyzetbe a hazai csatárok. Az első gól a félidő utolsó percében született, szokás szerint egri szöglet után. Vén balról ívelt a gyarmati kapu elé. Hamar csúsztatta meg a labdát, amit a hosszún helyezkedő Bezzeg Tamás fejelt kapura. Egy védő, mint kiderült a gólvonalon túlról fejelte vissza a labdát. A biztonság kedvéért Hamar még belőtte, de a játékvezető már Bezzeg fejesét megadta, így szerezte meg a vezetést a hazai csapat. A második félidőben, az 57. percben balról Szűcs ívelt a 16-osnál elhelyezkedő Kálmán felé, aki ollózva próbálta Geregai kapuját bevenni. Nem jól találta el a labdát, ami így pont Bardi elé pattant, aki futtából, ballal lőtt el a kifutó gyarmati kapus mellett – 2-0. A második félidőben már csak egri helyzetek voltak, de újabb gól nem született.
Továbbra is nyolc pont az előnye az Egernek az üldözők előtt. Szerdán kupameccs következik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szereplő Tiszabecs ellen, idegenben a legjobb 16 közé kerülésért. Az újabb bajnoki szombaton lesz, szintén idegenben a fővárosi Rákosmente ellen.

NB III. Mátra-csoport, 10. forduló
Egri FC (1.) – Balassagyarmati VSE (9.) 2-0 (1-0)
Eger, Városi Stadion, 200 néző. V.: Farkas Mátyás (Kovács Gábor, Nyerges Zsolt)
Egri FC: Illyés – Debreceni, Bezzeg, Kiskapusi, Szűcs Á. – Vén (Kéki 87.), Zováth, Busai (Romhányi 70.) – Hamar, Bardi, Kotula (Kálmán 32.). Edzők: László István, Lengyel Lajos.
Balassagyarmat: Geregai– Szenográdi, Udvari, Gaál, Varga Á. (Balga 51.) – Zolnyánszki, Mohácsi, Koren, Andrejcsik – Simon (Rottek 46.), Széles (Fekete Á. 60.). Edző: Nagy Tibor.

G.: Bezzeg (45.), Bardi (57.)
Sárga kap: Hamar (68.), ill. Zolnyánszki (60.)
Kiállítva: Zolnyánszki (90.)

További eredmények:
Rákosszentmihályi AFC – Salgótarjáni BTC 1-1
Ózd – Vasas II. 1-1
Putnok VSE – Dunakeszi VSE 3-4
FC Tiszaújváros – Hevesi LSC 5-1
Gyöngyösi AK – Rákosmenti KSK 2-0
Tura VSK – Monor SE 1-1
Balmazújvárosi FC – Felsőtárkány SE 3-0

Következik:
Magyar Kupa 4. forduló, a legjobb 16 közé kerülésért
Tiszabecs, 2010. október 27., 14:30
Tiszabecs LC – Egri FC

NB III. Mátra-csoport, 11. forduló:
Budapest, 2010. október 30., szombat, 13:30
Rákosmenti KSK – Egri FC