Állatvédelmi oktató- program sorozat

Állatvédelmi oktató- program sorozatot indított el a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület. A helyi óvodákban és iskolákban kutyás bemutatókon hívják fel a figyelmet a háziállatok megfelelő kiválasztására, a felelős állattartása, valamint az állatok védelmének fontosságára. Az első foglalkozást a Felsővárosi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Tinódi Sebestyén Tagiskolájában tartották.

Felippe egy másfél éves doberman. A Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány- nál terápiás kutyának tanul. Jó példa arra, hogy nem a méretén, fajtáján, hanem csakis a gazdáján és a neveltetésén múlik milyen kutya válik belőle.
A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület Egerben elsőként indította el állatvédelmi oktató programsorozatát óvodások és általános iskolások számára. A z egy órás interaktív foglalkozásokon az egyesület tagjai bemutatják, hogyan kell felelősen gondoskodni a házi kedvencekről, miért fontos az állatok védelme és hogy hogyan lehet megelőzni , kivédeni a kutyatámadásokat. A foglalkozásokon a gyerekek a doberman mellett az egyesület három terápiás kutyájával is megismerkedhettek.
Az első foglalkozást a Felsővárosi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Tinódi Sebestyén Tagiskolájában tartották ahol 160 alsó tagozatos kisdiák gyűlt össze.
A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület a programsorozat megvalósításához pályázati támogatást is kapott. Várják olyan óvodák, iskolák jelentkezését, ahol szívesen helyet adnának az állatvédelmi oktatósorozatnak.