Válogatott mérkőzések Egerben

Október végén Egerben edzőtáborozik és két hivatalos mérkőzést is játszik a magyarokkal a szlovák férfi junior kézilabda válogatott, míg november 23-án Magyarország – Olaszország női asztalitenisz Európa Liga-találkozónak ad helyet a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok. Az események előkészületeiről a szervezők számoltak be a sajtó képviselőinek.

A város igyekszik a sportdiplomácia terén is segíteni az egyesületek munkáját. Jó példa erre a kézilabdázók és az asztaliteniszezők kezdeményezése, amit a város minden lehetséges módon támogat – mondta Rázsi Botond, sportért is felelős alpolgármester. Október 30-án, a magyar-szlovák kézilabda mérkőzéssel egy időben együttműködési megállapodást ír alá a város és a Magyar Kézilabda Szövetség hasonló események, edzőtáborok szervezésére.
Az október 30-31-i kézilabda mérkőzésekre a legtöbb nézőt mozgósító intézmény értékes jutalomban részesül. A magyar junior válogatottban helyet kaphat két egri sportoló, Zele Dániel és Holló Balázs is. A Magyar Asztalitenisz Szövetség is elégedett az itt folyó munkával, ennek és a tavaly áprilisi egri magyar-román mérkőzésnek köszönhetően november 23-án ismét válogatott mérkőzésnek ad helyet a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok. Erről bővebb tájékoztatást később közölnek a szervezők.