Devecseren a Magyarok Szövetsége

Sikerült visszaadni az emberek hitét – számolt be Szűcs Lajos Heves megyei elöljáró a Magyarok Szövetsége múlt heti devecseri útjáról. Úgy látták: még mindig szükség van segítségre, így vasárnap délután egy busznyi emberrel mennek ismét takarítani.

Múlt héten két napig dolgozott 13, majd nyolc ember a katasztrófa által sújtott Devecseren. Iszapot takarítottak, adományokat vittek – számolt be Szűcs Lajos a Magyarok Szövetsége heti gyűlésén. A megyei elöljáró azt mondja: nagyon sok a tennivaló, ahhoz képest – úgy érzi – keveset végeztek, de legalább visszaadták az emberek hitét. Újabb utat is szerveznek, most busszal mennek, eddig 32-en jelentkeztek. Egyik tagjuk, Mocsáry László támogatókat is szerzett, több önkormányzat is segíti az utazásukat. Demjén például fizetett szabadságot ad a takarítani utazó közmunkásoknak.
Vasárnap, fél ötkor indul a busz, a mások által gyűjtött adományokat is szívesen elviszik. A Magyarok Szövetsége lakossági fórumokat szervez, minden településre szeretnének eljutni. Novemberben és decemberben még tartanak egy-egy Magyarok Vásárát, decemberben pedig ünnepi megyegyűlést. Újdonság, hogy adventi időszakban a Széchenyi utca magyarok utcájává alakul, november végétől karácsonyig magyar termékeket árulnak majd a belvárosban.