Átadták a Tetemvár-Vécsey úti beruházást

Hivatalosan is átadták a Tetemvár-Vécseyvölgy úti beruházást. Az új csapadékvíz-elvezető csatorna, az aszfaltozás, az új buszöblök és az új csomópont megépítése 540 millió forintba került. Az uniós támogatás mellett az önkormányzat 40 millió önerőt vállalt.

A környéken már évek óta jelentős gondokat okozott a csapadékvíz elvezetése, egy évtizede várnak a városrész lakói arra, hogy ne szenvedjenek rendszeresen a nagy mennyiségű csapadék okozta károktól. Hosszú idő után végre megoldódott a probléma az 540 milliós beruházásnak köszönhetően.
Az ünnepélyes átadáson, amelyen először jelent meg együtt az újonnan felállt képviselő-testület, Habis László polgármester kiemelte, a sok eső miatt nehéz körülmények között, de derekasan dolgozott beruházó, kétkezi munkás egyaránt, javítva ezzel a közlekedési lehetőségeket.
Halász Károly, a beruházás projektmenedzsere elmondta, 2400 egri lakost érint az elkészült kivitelezés, amely több száz méter csapadékvíz-csatornát és útfelületet foglal magába, ráadásul, igaz, hogy két hónapot csúszott az átadás a csapadékos időjárás miatt, a megszokottól eltérően, 15 millióval kevesebbe került a munka a tervezettnél.
Csákvári Antal, a választókerület önkormányzati képviselője minden közreműködőnek megköszönte az elvégzett munkát, hozzátéve, hogy tervbe vették a folytatást, a közgyűlés 11 millió forintot különített el a Pethő Gáspár utca, illetve 1 milliót a Bolyki utcai garázssor vízelvezetésének felújítására. Ez utóbbihoz a képviselői keretéből 550 ezer forinttal járul hozzá Csákvári.
A felújított utcákat dr. Lengyel Gyula atya áldotta meg.