A vártnál rosszabb a megye pénzügyi helyzete

A megyei közgyűlés új elnöke, Horváth László a Megyeházán lezajlott átadás-átvételi eljárást követően kiadott közleménye szerint a megyei önkormányzat pénzügyi helyzete láthatóan a vártnál is rosszabb, akár likviditási problémák is jelentkezhetnek.

A procedúrán az elnök mellett részt vett dr. Benkár József megyei főjegyző, dr. Sós Tamás, a megyei közgyűlés korábbi szocialista vezetője és ott voltak a megyei közigazgatási hivatal tisztségviselői is. A törvényi előírásoknak megfelelő módon lefolytatott eljárás kapcsán Horváth László elmondta: rendkívül sok, egyebek mellett a gazdasági, pénzügyi helyzetre, a tartozásokra, a hitelállományra, a követelésekre, a folyamatban lévő ügyekre, peres eljárásokra, továbbá a tételes leltárra vonatkozó iratot vettek át.
Az elkövetkező napokban meggyőződnek ezek teljeskörűségéről, illetve alaposan át is tanulmányozzák a dokumentumokat. Ezzel várhatóan november első felében sikerül majd végezni.
A megyei közgyűlés október 29-én, pénteken tartja első munkaülését. Ezen egyebek mellett a bizottságok felállításáról döntenek, s új kórházvezetőt is választanak – áll a közleményben.