Női vízilabda OB I: ZF-Eger – Nagy-Britannia 7-4

Idén a 2012-es londoni olimpiára készülő brit női vízilabda válogatott is elindult a magyar bajnokságban. Mérkőzéseiket kéthetente, csak Magyarországon játsszák. A 6. fordulóból előrehozott találkozón az egri csapat volt az ellenfél. A mérkőzést a hazaiak nyerték 7-4-re.

A brit válogatott eddig két mérkőzést játszott a magyar bajnokságban: 26-5-re nyertek a Héraklész II. ellen, a Dunaújvárostól pedig 16-11-re kaptak ki. Egyöntetű az a vélemény, hogy a magyar edző, Fekete Szilveszter által felkészített britek, ott lesznek a középszakaszban a legjobb hat között. A mérkőzés első két negyede összesen csak két gólt hozott. Az első nyolc percben egy-egy kihagyott ötméterest és több kimaradt brit helyzetet jegyezhettünk fel. A harmadik negyedben sikerült az egrieknek fordítani. Kertes Anna mindhárom büntetőjét belőtte, Somhegyi lőtt két akciógólt. Pócsi is betalált, miközben a kapus Gangl Edinának köszönhetően nem tudtak zárkózni a britek. A rengeteg hiba ellenére 7-4-re nyert az Eger, viszont ilyen játékkal még egyszer nem lehet legyőzni Nagy-Britanniát.
Az egri lányok jelenleg két győzelemmel a második helyen állnak a bajnokságban az ugyancsak két győzelmet számláló Szeged mögött. Pócsiék legközelebb szombaton Kecskeméten szerepelnek bajnoki mérkőzésen.

Női vízilabda OB I, Alapszakasz, 6. fordulóból előrehozott mérkőzés
ZF-Eger – Nagy-Britannia 7-4 (0-0, 1-1, 4-2, 2-1)
Eger, Bitskey uszoda, 50 néző. V.: Marnitz Miklós, Füzesi Zsolt
Eger: Gangl – Antal (1/0), Bene, Pardi, Kertes 4 (3/3), Pengő, Pócsi 1. Cserék: Balla, Illés, Szeredi, Zajácz, Somhegyi 2. Edző: Kelemen Attila.
Nagy-Britannia: Morris – McCann, Rutlidge 1 (1/1), Kershow, Clayton (1/0), Drabble, Winstanley-Smith 1. Cserék: Wilcox (1/0), Snell 1, Gibson, Hoy, Bowen, Gibson-Byrne 1. Edző: Fekete Szilveszter.

Gól – emberelőnyből: 6/0, ill. 9/1
Ötméteresből: 3/2, ill. 3/1
Kipontozódott: Pardi (17. p.), Pócsi (27. p.)