Férfi vízilabda MK: ZF-Eger – PVSK 9-4

A férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőben ezen a hétvégén kétszer találkozott egymással a ZF-Eger és a Pécsi Vasutas. Mindkétszer egri győzelem született, így Gerendás György és Tóth Kálmán együttese a Honvéd, az FTC és a Szeged társaságában idén is bejutott a legjobb négy közé.

A szeptember végi jubileumi tornát követően először Magyar Kupa meccsen láthatta a közönség tétmérkőzésen az egri csapatot. A negyeddöntő első, pécsi találkozóján lényegében már bebiztosította a továbbjutást a ZF-Eger együttese, hiszen Biros, Hosnyánszky, Kis Gábor és Szécsi nélkül is 13-9-re nyertek a Baranyai megyeszékhelyen, ahol Ambrus Tamást idén a volt egri játékos, Petik Attila váltotta a kispadon.
A vendég pécsiek az első félidőben még partiban voltak a hazaiakkal. 3-2 volt ekkor az eredmény, mindhárom egri gólt Aaron Feltham lőtte. Az egrieknél a Szolnokról érkezett kapus, Nébald Olivér a második és a harmadik negyedben – összesen 19 percig – eredményesen őrizte kapuját, 8-2-ig nem lőtt gólt a Pécs, pedig sokkal több előnyt kaptak, mint a hazaiak. A vége 9-4 lett az Egernek, akik így kettős győzelemmel jutottak be a legjobb négy közé.
Az Eger mellett a Vasast kiverő Honvéd, valamint a Szeged és a Ferencváros jutott be a november 20-21-i négyesdöntőbe, melynek helyszínét később jelölik ki. A hétvégén már indul a bajnokság. Az első fordulóban, pénteken szabadnapos lesz az Eger. Szombaton az Újpest ellen, idegenben kezdődik a bajnoki menetelés. Legközelebb november 6-án, az újonc Angyalföldi Sportiskola ellen láthatjuk a csapatot hazai környezetben.

Férfi vízilabda Magyar Kupa-negyeddöntő, 2. mérkőzés
ZF-Eger – PVSK-Füszért 9-4 (2-2, 1-0, 3-0, 3-2)
Eger, Bitskey uszoda, 200 néző. V.: Horváth Csaba, Vogel Gábor
Eger: Nébald – Hegedüs G. 1, Bundschuh 1, Varga II. Zs., Feltham 3 (2/1), Graham 2, Kovács G. Cserék: Petrovai, Sántavy, Kotsidis, Binder 2, Fábián, Takács. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Pécs: Bisztritsányi – Bóbis (1/0), Krizsán A., Lukács, Naganuma, De Blasio, Hegedűs I. Cserék: Tóth B. 1, Hangody Gy. 2, Scholefield 1, Soós, Müller. Edző: Petik Attila.

Gól – emberelőnyből: 7/4. ill. 11/3.
Ötméteresből: 2/1. ill. 1/0.
Kipontozódott: De Balsio (26. p.), Bundschuh (27. p.)
Kiállítva – cserével végleg: Hegedűs I. (32. p.)

Továbbjutott az Eger kettős (13-9, 9-4) győzelemmel.