Eger is gyűjtött az iszap károsultjainak

Közel öt és fél órás műsorral jelentkezett vasárnap a Magyar Televízió, a vörös iszap áldozatainak gyűjtöttek. A közszolgálati tévé a 23 megyei jogú város polgármestereit arra kérte, hogy segítsenek. Egerben a városházán kapott helyet az urna. A megyei jogú városok 25-26 millió forintot gyűjtöttek össze.

Október 4-én mintegy negyven perc alatt öntötte el Devecsert, Kolontárt és Somlóvásárhelyet a vörös iszap. Az egész ország összefogott, hogy segítse a károsultakat. Ehhez a nagyszabású gyűjtéshez csatlakozott az MTV is egész napos műsorával. Minden megyei jogú városban helyeztek ki urnát, a pénzadományok a Magyar Kármentő Alap számlájára kerülnek. Egerben az első pillanattól kezdve gyűjtenek a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak. Összefogtak a civilek, az önkormányzat, a politikai pártok és a polgárok. A Borbarát Hölgyek szervezésében húsz borászat, vendéglősök, pékségek tulajdonosai is adományoztak. De ugyanezt tették az építőipari vállalkozások is – sok olyan cég, amely maga sincs könnyű helyzetben.
A közszolgálati tévé által kihelyezett urnába este nyolcig várták az adományokat, a 23 megyei jogú város 25-26 millió forintot gyűjtött össze.