Szüreti mulatság az oviban

A Joó János Óvoda szüreti vígasságot és vásárt rendezett az ovisok és a szülők számára. Az óvodapedagógusok egész napos, színes programokat szerveztek, a kicsik pedig megismerkedtek a tradicionális szüreti mulatsággal.

Idén második alkalommal rendezték meg a Joó János Óvodában a szüreti mulatságot. A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekek megismerhessék a szüreti hagyományokat, ehhez pedig dalos-táncos programokat és kézműves foglalkozásokat szerveztek az ovisoknak. A pedagógusok igyekeztek minél autentikusabbá tenni a körülményeket, így nem maradhatott el a prés használatának bemutatása, a szőlőlopás, és természetesen a népviselet sem. A kicsik maguk szemezték a szőlőt, amelyből később mustot préseltek, az óvónénik pedig egész délelőtt népies táncokkal és énekekkel idézték fel a szüreti hangulatot.
Az eseményt a gyerekek részéről is hosszas készülődés előzte meg, hiszen a délutáni program egy szüreti vásár volt, amelyen a kicsik által készített népies jellegű tárgyakat mutatták be. A vásáron közreműködtek a szülők is, ők játszhatták az árusok szerepét, a gyerekek pedig megtanulhatták, hogyan kell alkudni.