Európai katolikus rádiók konferenciája Egerben

Egerben tartja évi rendes ülését a Keresztény Rádiók Európai Konferenciája. A tanácskozáson 15 európai ország médiumainak vezetői kapnak lehetőséget arra, hogy számot vessenek az egységesülő kontinens elmúlt húsz évének közéleti tapasztalataival.

Sikeres közös pályázatok, hiteles tájékoztatás, jól megvalósítható ötletek – 15 európai ország(köztük Olaszország, Hollandia, Franciaország, Lengyelország, és Szlovénia) keresztény rádiói cserélik ki tapasztalataikat október 13. és 15. között városunkban. A Keresztény Rádiók Európai Konferenciája Egert választotta XVII. szakmai konferenciájának és soros közgyűlésének helyszínéül. A rendezvény házigazdája az egri székhelyű Magyar Katolikus Rádió Alapítvány, a Szent István Rádió működtetője.
A konferencián a résztvevők arról tárgyalnak majd, hogyan változott meg az elmúlt 20 évben a szabadság fogalma, és a kiteljesedő szabadság közepette miért szorul ma gyakran háttérbe a közjó, és hogyan lehetne azt szolgálni. Előadásában Ternyák Csaba egri érsek a rendszerváltás szociális és egyházi hatásait, Tommy Soltész, a nemzetközi szervezet elnöke az utóbbi húsz évben bekövetkező változásokat vizsgálja az európai keresztény rádiók életében. A küldöttek szakmai műhelyeket is tartanak, hogy megosszák egymással gondolataikat, tapasztalataikat, amelyeket beépíthetnek a szerkesztőségeik mindennapi tevékenységébe. A tanácskozás pénteken délben zárul.