Az elektronikus tanulásért

A számítógépes tanulás fejlesztéséért végzett kutatást az Eszterházy Károly Főiskola az egyik piacvezető informatikai céggel együttműködve. A cél az volt, hogy felmérjék, mennyire segít az elektronikus oktatás a hallgatóknak.

A felsőoktatás informatizálása, az elektronikus információszerzés fejlesztése, vagyis a számítógép adta lehetőségek minél jobb kihasználása volt a felmérés fő célja. A főiskolával szerződő cég több mint 10 millió forintot szánt a programra, amely többek között azt vizsgálta, hogy a diákok hogyan használjak az intézménytől kapott laptopokat.
A kutatási eredményt tartalmazó könyvet dr. Kis-Tóth Lajos rektorhelyettes adta át a közreműködő cégek képviselőinek.
A főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján beszámoltak a Színpadon a természettudomány című európai verseny egri indulóinak szerepléséről is.
A természettudományos oktatást népszerűsítő, kutatóknak kiírt versenyen az EKF két oktatója, dr. Murányi Zoltán és dr. Vida József jutott a jövő évi dániai döntőbe.
A főiskola több uniós pályázaton is sikerrel szerepelt, amelyek a szakképzést, a szolgáltatásfejlesztést, a kulturális innovációt szolgálják.
Az Amerikanisztika Tanszék ismét megrendezi a Mi/Más című konferenciát, amely a tolerancia, a másság elfogadását helyezi előtérbe.