Kerekesszékes Vívó Világkupa

Újabb világverseny helyszíne Eger. A hétvégén tíz ország nyolcvan versenyzője vesz részt a Kerekesszékes Vívó Világkupa-versenyen. Hazánkat hét férfi és hat női versenyző képviseli.

Az eseménynek péntektől vasárnapig a Hotel Eger & Park ad otthont. A viadal remek erőfelmérő a novemberi párizsi világbajnokság előtt. A pénteki sajtótájékoztatón Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta, eredetileg Budapest lett volna a helyszín, de végül Eger mellett döntöttek. Az erről szóló szerződést szeptember 3-án írták alá. Rövid idő maradt az előkészítésre, de két hét alatt minden szükséges átalakítás, akadálymentesítés elkészült a versenynek helyet adó szállodában – jelentette ki Harmati László tulajdonos. A város részéről Habis László polgármester reményét fejezte ki, hogy stratégiai kapcsolat alakulhat ki Eger és a Magyar Paralimpiai Bizottság között, illetve köszönetét fejezte ki a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola tanulóinak, akik segítőként működnek közre a versenyrendezésben. A magyar válogatott esélyeiről Kovács Iván szövetségi kapitány beszélt.
A nőknél aranyérmek, míg a férfiaknál az éremszerzés a cél. Különösen Szekeres Páltól, Mató Gyulától, Horváth Gábortól és Juhász Tamástól várhatunk jó eredményeket. A Magyar Paralimpiai Bizottság szeretné, ha a versenynaptárban állandó versenyként szerepelne az őszi egri Kerekesszékes Vívó Világkupa, illetve ha 2011-ben a város lenne a házigazdája a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság áprilisi kongresszusának és közgyűlésének, valamint egy asztalitenisz Grand Prix-versenynek.