Sós:megfélemlíti a Fidesz a hivatalt

Megfélemlíti a Fidesz a hivatal dolgozóit, hétfőn ugyanis informatikusok jelentek meg a megyén, akik minden adatot letöltöttek és elvittek – mondta Sós Tamás, a megyei közgyűlés volt elnöke. Sós azt mondja, megsértette a Fidesz az átadás- átvétel írott és íratlan szabályait, ráadásul nem tudni, mi volt a célja az akciónak, mint ahogy azt sem: kinek a megbízásából történt, és mi a garancia arra, hogy nem törölnek adatot, vagy nem tesznek hozzá.

Sós Tamás, a megyei közgyűlés volt szocialista elnöke azt mondja: vannak írott és íratlan szabályai annak, hogy hogyan kell végbemennie az átadás-átvételnek a régi és az új megyei közgyűlés között. Szerinte a Fidesz megsértette ezeket. Úgy látja: megfélemlítik a hivatali dolgozókat. Hétfőn négy Pestről érkezett informatikus letöltötte a dolgozók számítógépeiről az adatokat.
Sós Tamás furcsállja, hogy a megye eddigi vezetése csak utólag értesült az akcióról. Igazán még azt sem lehet tudni, hogy kinek kell átadni az adatokat, hiszen a közgyűlés csak jövő héten választ elnököt. Eddig is a nyilvánosság hívei voltak – mondta Sós Tamás – , augusztusban a megyei költségvetést és a kórházat átvilágító részletes anyagot kaptak a fideszes képviselők. A hevesmegye.hu portálon minden adat megtalálható, a belső anyagokhoz pedig a képviselők eddig is hozzáfértek – mondta Sós Tamás.
Sós reméli, hogy csak választási taktikából nem írta alá a Fidesz a kórház pályázati támogatását, s nem vész el az ötmilliárd. Nem érti, mi volt a hétfői akció célja, kinek a megbízásából töltötték le az adatokat, kik állnak az ügy hátterében, ki fizeti az eljárás számláját, a Fidesz vagy a megye. Mi a garancia arra – tette fel a kérdést Sós Tamás -, hogy az elvitt adatokhoz nem raknak hozzá, illetve nem törölnek belőle?
Újságírói kérdésre, amely azt firtatta, mekkora a megye tartozása, a volt közgyűlési elnök azt válaszolta: kb. a fele annak, amit Horváth László mond.