Javítják a Gárdonyi-ház kerítését

Már javítják a Gárdonyi-ház kerítését, sikerült ugyanis összegyűjteni a munkához szükséges 300 ezer forintot. Szombaton kerítésfestésre vár mindenkit a várbaráti kör, aki kedvet érez egy kis munkához.

A tavaszi esőzések miatt megmozdult a Gárdonyi-ház kapujának két tartópillére, egy nagyobb szakaszon elcsúszott a kerítés is. Ez nem csak esztétikailag jelentett problémát, veszélyes is volt, ráadásul a kapu is zárhatatlanná vált. A Gárdonyi születésnapja alkalmából tartott partin hirdette ki az Eger Vára Barátainak Köre, hogy gyűjtést kezdenek, a befolyó összegből pedig rendbe teszik a kerítést.
Háromszázezer forint gyűlt össze, magánszemélyek, cégek és önkormányzatok adományoztak, volt, aki pár száz forinttal, volt, aki több tízezerrel támogatta az ügyet.
A kerítést néhány nap alatt újraépítik. A Várbaráti Kör szombatra kerítésfestést hirdetett, mindenkit várnak, akinek kedve van részt venni a munkában. 9 órától kettőig dolgoznak majd, ecsetet, festéket, zsíros kenyeret a szervezők adnak. Azt kérik, hogy aki teheti, jelentkezzen be előre a 312-744-es telefonszámon.