Irodalmi est a könyvtárban

Két nyugati magyar költővel, Gömöri Györggyel és Sulyok Vincével ismerkedhettek meg az érdeklődők kedden este a Bródy Sándor Könyvtárban. Az irodalmi estet a Dsida Jenő Baráti Kör és a Könyvtár közösen szervezte az Országos Családi Könytári Napok egyik programjaként.

Minden év októberében összefognak az ország könyvtárai és 1 hetes programsorozatot szerveznek az olvasók egy-egy kiemelt rétegének. A rendezvények célközönsége idén a családosok, családok csoportja.A könyvtár október 4-10-ig minden korosztálynak szervez programot különböző részlegeiben,mondta Kelemenné Csuhaj Zsuzsa könyvtáros.A rendezvény zárónapján, vasárnap is egész nap nyitva tartanak a könyvtárak országszerte.
A keddi irodalmi est meghívott előadója Gömöri György Angliában élő magyar költő volt, aki saját és nemrég elhunyt barátja Sulyok Vince költő életművét, költészetét mutatta be. A két költő még 1956-ban emigrált, Gömöri György azóta Angliában, Sulyok Vince pedig egészen haláláig Norvégiában írt, fordított és minden lehetséges módon képviselte a magyar irodalmat.
Gömöri György az irodalmi esten egy sorozat két verseskötetét mutatta be a közönségnek, saját, A száműzetés kertje című és Sulyok Vince Vérezni kezd a tenger című könyvét.