IV. Mekcsey-kupa íjászverseny a várban

Több mint 100 íjász vett részt az Egri Vitézlő Oskola által rendezett hagyományos Mekcsey Kupa íjászversenyen a várban. Ez volt a három fordulós Hősök Kupája Grand Prix utolsó versenye az évben.

A hétvégén nem csak kirándulók, hanem a hagyományos Mekcsey Kupa íjászverseny résztvevői is birtokba vették a várat. Immár négy éve a Bornemissza- és a Dobó- után a Mekcsey Kupával zárul az Egri Vitézlő Oskola három részes versenysorozata. Most is történelmi, 3D-s és ügyességi célokra lőhettek a versenyzők tradicionális és long-bow íjakkal, csak favesszővel. Tíz kategóriában és összetettben értékelték a versenyzőket, akik szinte az ország minden részét képviselték. A felnőtt férfiaknál a szihalmi, de az Arlói SE színeiben versenyző Európa-bajnok, Nahóczki Péter lett a legjobb, aki másnap már utazott is tovább.
Az összetett versenyt egy long-bows, Majoros József nyerte. A többség tradicionális magyar íjakkal versenyzett, így a romániai Partiumból érkezett nagyszalontaiak is.
Négy kategóriában (mini fiú, ifjúsági fiú, fiú, fehérnép) született egri győzelem. A húsvéti versenyre a tervek szerint már törökök is érkeznek, akik kihívták a magyarokat egy külön versenyre.

IV. Mekcsey István kupa – abszolút értékelés
1. Majoros József (Tűzmadár – Tiszafüred) 489
2. Nahóczki Péter (Szihalom / Arlói SE) 473
3. Rédei László (Nimród – Kazincbarcika) 473
4. Tóth Géza (Sárkány SE) 469
5. Telek Gergő (Egri Vitézlő Oskola) 442
6. Farkas Balázs (Egri Vitézlő Oskola) 437
7. Cseresznés István (KIJE) 429
8. Nagy Krisztián (Unicornis – Ecséd) 428
9. Antal Petrik (Egri Vitézlő Oskola) 424
10. Gyulai Ádám (Egri Vitézlő Oskola) 419
11. Bencze Zsolt (Tűzmadár – Tiszafüred) 415
12. Marsa Márk (Egri Vitézlő Oskola) 415
13. Horváth Tibor (Tűzmadár – Tiszafüred) 408
14. Gilányi Zoltán (NYHIE) 405
15. Komáromi György (Ecseri Szittyák) 400