Választás 2010

Nagy arányú győzelmet aratott Egerben a Fidesz-KDNP, Habis Lászlót jelentős fölénnyel választotta újra polgármesternek a város. A 12 egyéni választókerületből 11-et megnyert a választási együttműködés, egy kerületben független jutott a testületbe, az MSZP, a Jobbik és az LMP csak kompenzációs listán szerzett képviselői mandátumot.

41 százalékos volt a részvétel Egerben a választáson.
Habis László több mint 54 százalékos teljesítménnyel, 10085 szavazatot szerzett, a második helyen végzett MSZP-s Nagy István 3786 voksot kapott. A Jobbik jelöltje, Mirkóczki Ádám 2302, a függetlenként induló Tarsoly József 2049, az Együtt a Fejlődő Városunkért színeiben Bányász Róbert 360 szavazatot gyűjtött össze.
A győztes polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek az Uránia Moziban várták a választás eredményét, ott ünnepeltek.
Tizenkét választókerületből tizenegyet nyert a Fidesz-KDNP, az országos szereplésnek megfelelően Egerben is elsöprő győzelmet aratva. Egyéniben egyedül Császár Zoltán független jelölt végzett az első helyen az 1. számú választókerületben. Az MSZP és a Jobbik két-két fővel, az LMP egy képviselővel lesz jelen az új testületben, vagyis a Fidesz-KDNP- n és az azt támogató lokálpatriótákon kívül nem lesz más frakció a közgyűlésben.
Egerben öt kisebbségi önkormányzat alakul, cigány, görög, lengyel, német és ruszin. A legtöbben a cigány kisebbségi önkormányzat összetételére voksoltak, a Lungo Dromot választva.