A megyében is győzött a Fidesz-KDNP – a 15 tagú közgyűléseben 8 fideszes tag lesz

Narancs színűre változott Heves megye, ahogy ezt a közvélemény-kutatók és politikai elemzők előre megjósolták. A 15 főre csökkentett megyei közgyűlésben nyolc fideszes képviselő mellett négy szocialista és három jobbikos kapott helyet. A közgyűlés új elnöke tehát Horváth László lett.

Hatvanban Szabó Zsolt fideszes, Gyöngyösön a Fidesz-KDNP színeiben induló Faragó László, Hevesen Csáki Zsigmond független, Füzesabonyban meglepetésre az Összefogás Füzesabonyért jelöltje, Gulyás László lett a polgármester, aki ezt a posztot már betöltötte korábban. Itt volt a harc a legkiélezettebb, a sorrend néhány szavazaton múlt. Az eddigi polgármester, Laminé Antal Éva a negyedik helyen végzett.
Megyei listát mindössze három párt tudott állítani, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik. A választási törvény módosítása érintette a megyei közgyűléseket is 400 ezer főig 20 ezer lakosra jut egy képviselő, vagyis Heves megyében az eddigi 40 fő helyett 15 képviselő alkotja a közgyűlést.
Az országban minden megyei közgyűlésben többségbe került a Fidesz. Heves megyében a
rendszerváltás óta először áll fel Fidesz-vezetésű és többségű megyei közgyűlés. legutóbb, 2006-ban patthelyzet alakult ki. Most nyolc fideszes, négy szocialista és három jobbikos tagja lett a megyei közgyűlésnek. A közgyűlés elnöke a Fidesz megyei listavezetője, Horváth László lesz.