Szervezetfejlesztés

Huszonkilenc Heves megyei civil szervezet szakmai kompetenciáját, forráslehívó képességét fejlesztették, emellett 300 civil szervezet kapott segítséget. A programot több mint 44 millió forint uniós és állami támogatással valósították.

Másfél éve futó projektet zárt a Kárpátok Alapítvány, az Életfa Környezetvédő Szövetség és az INNTEK Nonprofit Kft.. A Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése projektre 44 millió forint uniós és állami támogatást kaptak. 29 civil szervezet forráslehívó képességeit, szakmai kompetenciáit fejlesztették, 300 civil szervezet kapott szolgáltatásokat a projekt a keretében.
Három tanácsadó segítette a civil szervezetek munkáját. Voltak pályázatíró, forrásteremtő, kommunikációs képzéseik, javították a civil szervezetek adminisztrációs képességét, társadalmi felelősségvállalás napot tartottak.
A projekt gazdái felmérték az elégedettséget a zárás előtt; kiderült: a résztvevő civil szervezetek várják a folytatást. Bárdos Ferenc is sikeresnek tartja a szervezetfejlesztést, minden résztvevő szervezet önmagához képest fejlődött, azokon a területeken sikerült előre lépniük, amelyeket meghatároztak. Tudatos stratégiával rendelkeznek, forrásokat tudnak szerezni úgy, hogy az alapszabályukban megfogalmazott célokhoz tudnak támogatókat, pályázati lehetőségeket, önkénteseket keresni.