Jobbik: szemléletváltásra van szükség az önkormányzatban

Nem ígérgetnek járdát, játszóteret és utakat, mint a többiek – mondta Tóth István, a Jobbik képviselőjelöltje. Úgy látja a párt: ha ésszerűn gazdálkodik majd a város, a befolyó összegekből lehet fejleszteni. A képviselőjelölt szerint a városnak vállalkozói szemlélettel kellene vezetni saját cégeit.

Botrányos, amit a média művel a Jobbikkal, gondoljunk csak a párt kampányfilmjének letiltására – kezdte a sajtótájékoztatót Bognár Ignác, a Jobbik városi elnöke és listavezetője. Bognár szerint a győztes mindent visz, a Fidesz most azt csinálja a Jobbikkal, amit korábban az MSZP-től korábban el kellett szenvednie a jelenlegi kormányzó pártnak. Úgy látják, hogy a Fidesz szeretné a Jobbikot kiirtani a közéletből, pedig a Fidesznek szüksége van a nemzeti pártra; ezt bizonyítja az is, hogy a Jobbik programjának számos elemét átvették eddig.
Az egri választásról azt mondta Bognár: a két nagy párt listáját megnézve látjuk, hogy harmadvonalbeli csapatok álltak fel. Szerinte sok olyan képviselőjelölt van, aki még a Kubatov-listán sem szerepel, vagyis néhány évvel ezelőtt egyáltalán nem politizált.
Botrányosnak nevezte a városi elnök azt, hogy az utolsó héten tömegével adtak át létesítményeket, játszótereket a hatalmon lévők Egerben. Ne nézzék a városi polgárokat szabad madaraknak, mert azok már elrepültek – fogalmazott.
Tóth István, a 4-es számú választókörzetben induló jobbikos jelölt azt mondja: komoly szemléletváltásra van szükség az önkormányzatban, vállalkozóként kell kezelni a városi cégeket.
Programjukban szerepel, hogy leltárba veszik a város vagyonát, az elöregedést – fiataloknak értékesítendő – kedvezményes árú telkekkel szeretnék megállítani. Úgy vélik, az országgyűlési képviselőnek lobbiznia kellene azért, hogy a város állami segítséggel megvásárolhassa a volt Borkombinátot, és a városnak kellene hasznosítania a Szent József forrásvizet is.