Dobó kardja

A Dobó kardja díjat azoknak ítéli oda a 2008-ban alakult Dobó Kardja Rend, akik a várost személyükben, tetteikben, elkötelezettségükben kimagasló szinten reprezentálják. Idén dr. Lőrincz György, az év borásza vehette át ezt a díjat.

Első évben a két vízilabdás olimpiai bajnok, Biros Péter és Szécsi Zoltán, míg tavaly dr. Hauser Zoltán, a Főiskola rektora és Lakatos László, Dobóruszka polgármestere vehette át ezt a kitüntetést – mondta köszöntőjében Homa János, a Dobó Kardja Rend elnöke. Habis László a díjátadás előtt a Dobó-kultusz fontosságáról beszélt, megemlítve, hogy számtalan intézmény, civil szervezet és a főtér viseli Egerben a várkapitány nevét. Idén a Rend döntése alapján dr. Lőrincz György, az év borásza érdemelte ki a díjat, Dobó kardját, amit Habis László polgármestertől vett át. Ami ritkaság, ezúttal az ünnepelt is készült egy ajándékkal, egy különleges borral, amit öt egri bortermelő adott össze, és amit a világon először itt kóstolhattak meg.
A hegyközség és a szőlész-borász társadalom nevében Tarsoly József hegybíró egy palack Ezredforduló Bikavérével köszöntötte a Dobó Kardja Rend új tagját. Lőrincz György beszédében kiemelte, igyekszik megfelelni az elvárásoknak, hogy méltó legyen a most átadott kardra, Dobó emlékére.