Tenisz- és strandröplabda pálya

Két új teniszpályát és egy strandröplabda pályát adtak át a Bem tábornok úti sportkomplexumban. A beruházás, melynek összértéke 30 millió forint volt, cégek és magánszemélyek összefogásával egy hónap alatt valósult meg.

A Bem tábornok úti sportkomplexum helyet ad a Honvéd kispályás labdarúgó bajnokságnak, a Városi Sportiskola versenyzőinek, edzőtáboroknak, öt intézménynek, így többek között a Kossuth Zsuzsa Gimnáziumnak és két éve egy városi amatőr teniszbajnokságnak is. Az ünnepélyes átadás előtt Molnár László, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének, az EKVI-nek az igazgatója beszédében kitért rá, hogy a korábbi két pályára 50 bérletes jut, kevés a hely. Ezért két új pályára és egy strandröplabda, illetve strandfoci pályára kértek árajánlatot. A kivitelező 30 millió forintért vállalta volna az étterem mögötti területen a kivitelezést. Ezt végül cégek és magánszemélyek összefogásával, 30 nap alatt valósították meg.
Az ünnepélyes átadás előtt díszoklevelet vehettek át a kivitelezésben résztvevő cégek képviselői. A Kossuth Zsuzsa Gimnázium tornabemutatója és a szalagátvágás után az Eszterházy Károly Főiskola diákjai tartottak strandröplabda bemutatót. A tervek szerint a strandfocira is alkalmas pályát bárki ingyenesen veheti majd igénybe.