Nyertesek lehetnek a fiatalok

A jövő Magyarországának megteremtése érdekében helyzetbe kell hozni a fiatalokat a munkavállalás, az otthonteremtés és családalapítás területén. Ennek érdekében a kormány stratégiai kérdésként kezeli az ifjúság helyzetét – mondta Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke sajtótájékoztatóján.

Valamennyi szakpolitikában figyelnek a felnövekvő nemzedékek érdekeire. A Széchenyi-terv koncepciója kiemelt területként kezeli az otthonteremtést, így például felújítanák a fecskeház-projektet, amelyben a kormány és az önkormányzatok közösen építtetnének házakat a fiataloknak. Ez korábban jól működött – mondta a Fidelites országos elnöke. E mellett a kormány bevonva a gazdaság szereplőit, a szakképzést is megreformálja. Olyan szakmát és olyan színvonalon kell oktatni, hogy a fiatalok el tudjanak helyezkedni.
Lombeczki Gábor, a Fidelitas egri elnöke, a 10. vk. képviselőjelöltje a kulturális értékek, és a művelődés fontosságára hívta fel a figyelmet egy új kezdeményezéssel kapcsolatban. Azok a 25 év alatti, egri állandó lakcímmel rendelkező fiatalok, akik a műsorkezdés előtt 24 órával regisztrálnak a város honlapján (www.eger.hu) és a visszaigazoló e-mail kinyomtatott másával mennek a mozi, vagy a színház jegypénztárához, fél áron kapnának jegyet az előadásokra. A másik felét az önkormányzat – utólag – finanszírozná.
Ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre Habis László polgármester úgy reagált, hogy nem kér lehetetlent az Egri Fidelitas, hiszen ez a rendszer Budapest V. kerületében már működik. Remélik, Egerben is meg lehetne teremteni ennek a kedvezménynek a lehetőségét.