Együtt a Fejlődő Városunkért: Fejlődjön a  Felsőváros is!

Zenés műsor és tombola – kicsit más volt az Együtt a Fejlődő Városunkért Egyesület felsővárosi rendezvénye, mint a megszokott lakossági fórumok. Deák Boldizsár, az egyesület alelnöke és a 10-es választókörzetben induló képviselőjelöltje azt mondja: a városrészben az utóbbi években nem történt semmi, a fejlesztések a belvárosra koncentrálódtak.

Nem nagy az Agora támogatottsága, ráadásul most derült ki: bár a város csak 1,7 milliárd támogatást kap a közösségi térre, csaknem 2,5 milliárdból épülne meg – kezdte a fórumot az Együtt a Fejlődő Városunkért alelnöke és képviselőjelöltje, Deák Boldizsár. A fenntartása is sokba kerül majd, úgy látja a 10-es választókörzetben induló képviselőjelölt: legjobb lenne, ha meg sem épülne, nem kellett volna elkótyavetyélni az Ifjúsági Házat.
A város közlekedése is katasztrofális, a következő négy évben el kell készülnie az elkerülő útnak – mondta Deák. Az út eddig azért nem készült el, mert mindig voltak, akiknek nem tetszett a nyomvonal; hogy ne sérüljenek érdekek, Deák szerint osztrák mintára a föld alá kell a forgalmat terelni; az alagútépítés munkát adna a helyi vállalkozásoknak is.
A képviselőjelölt neuralgikus pontnak látja a parkolást. Ez egyszerűen megoldható – mondja Deák -, az egriek másfél órát ingyen parkolhatnának a belvárosban.
Deák Boldizsár szerint a Felsővárosban sok a megoldandó probléma: lámpára lenne szükség a Vallon és a Rákóczi utca kereszteződésében, a Nagylaposon rekreációs központ épülhetne. Az Egyesület a belvárosi buszpályaudvart két kisebbel váltaná ki – az egyiket ide, a Felsővárosba terveznék. A lakossági fórum elején és végén Gábriel és Niki lépett fel, a megjelentek között ajándékkosarakat sorsoltak ki.