Oxigén Túra

A főiskola gyakorló iskolája nyerte a hétvégi egri Oxigén Túrát. A környezetvédelmi kerékpáros vetélkedőt az ország öt városában rendezték meg, a klímaváltozásra, a környezetvédelemre, a biztonságos kerékpározásra hívták fel a figyelmet.

Egyének és iskolák nevezhettek a hétvégi Oxigén Túrára.  Mindenki akkor indult, és olyan távot teljesített, amilyet gondolt.  A rajt és a cél az Érsekkertben volt.  A  szervezők kilenc regisztrációs állomást alakítottak ki, néhány közelit pl. a Dobó és a Bartók téren, a legtávolabbi pecsételős hely a felsőtárkányi tónál volt. A távolság alapján lehetett egy, három, négy, öt pontot kapni a regisztrációs állomásokon. A pontokat valamelyik induló iskola számlájára lehetett íratni. Így a felnőttek is egy-egy iskoláért küzdöttek. Az egész útvonal 35-40 kilométer volt, ebből csak annyit kellett teljesíteni, amennyire idejük vagy kedvük volt az indulóknak. Az öt állomásból álló országos sorozat utolsó előtti helyszíne volt Eger.
A szervező Sportaktív Szabadidő Egyesület kerékpáros vetélkedőjét az ÖkoTér egészítette ki kísérőrendezvényekkel: kerékpáros ügyességi vetélkedő, bringás gyorsulási verseny, helytörténeti és környezetvédelmi kvíz, öko foglalkozások.
A cél az volt, hogy minél többen ismerjék meg és használják Eger kerékpárútjait – elősegítve, hogy tiszta maradjon a lakókörnyezet levegője. Felhívták a figyelmet a biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedésre. Az egri versenyt az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Iskolája nyerte.