Lajosvárosi fórum – Együtt a Fejlődő Városunkért Egyesület

Megtartani a kertvárosi jelleget, önkormányzati beavatkozással felújítani a Berze Nagy János utcában a veszélyes függőfolyosót, több parkot és a K2-es mellett megoldani a gyalogos és kerékpáros közlekedést – ez csak néhány a programpontok közül, amelyek elhangzottak a z Együtt a Fejlődő Városunkért pénteki lakossági fórumán. Két képviselőjelölt mutatkozott be.

Nincs munkalehetőség, a fiatalok elköltöznek a városból, így Eger elöregszik – mondta Bányász Róbert Sándor, a 3-as körzetben induló képviselőjelölt. Az egyesület programjában szerepel, hogy átvilágítanák az önkormányzati cégeket, felszámolnák a korrupciót, áthelyeznék a városi rendezvényeket a Dobó térről, és lehetőséget látnak arra is, hogy az egriek kedvezményesen léphessenek be igénybe pl. a strandra, a várba, az uszodába, múzeumokba.
Bányász Róbert Sándor a lajosvárosi helyi programból kiemelte: máshová kell terelni a Veres Péter utcából a buszforgalmat, önkormányzati beavatkozást lát szükségesnek a Berze Nagy János utcában, ott egy veszélyes függőfolyosót kell felújítani. Több lakossági fórumon is tiltakoztak már a 7-es iskola helyére építendő lakópark ellen.
A képviselőjelölt szerint vissza kellene vásárolnia az önkormányzatnak a telket, és parkot, egy lajosvárosi népkertet kialakítani itt padokkal és játszótérrel. Problémának látja még, hogy Eger észak – déli irányban nem járható végig kerékpárral, hiányolja a kerékpárutat és a járdát a K2-es mellől is. Úgy látja: újra kellene gondolni a Kőlyuk rendezési tervét is, mert itt nem vették figyelembe a pincetulajdonosok véleményét.
Nagyfejeő Péterné , az egyesület 2-es körzetben induló jelöltje is több problémát sorol, a legfontosabbnak az utak, járdák állapotát tartja.
A Fertőbánya utca nincs aszfaltozva, több parkot, sportolásra alkalmas területet, szemetest szeretne, azt mondja a jelölt: nem csak szlogen a tiszta város.  Körzetében több helyen is problémás a parkolás, a közlekedés. Úgy látja, hogy meg kell hallgatni az embereket, velük együtt dönteni, mert mindenki egyenértékű polgára a városnak.