24 órás sajtótájékoztató

Huszonnégy órán keresztül ismertette az MSZP az elmúlt négy év elhibázott lépéseit. A nyilvános sajtótájékoztató kezdő és záró időpontja szimbolikus volt: 15 óra 52 perc. Nagy István polgármesterjelölt szerint 1552-ben Egerben példaértékű összefogás valósult meg, olyan, amilyenre ma is szükség lenne.

Az elmúlt négy évben rengeteg hibát követett el a városvezetés; ezek többségét lehetetlen bemutatni egy rövid sajtótájékoztatón – állítja az egri MSZP –, ezért döntöttek úgy, hogy 24 óra alatt fejtik ki: melyek és miért voltak rossz döntések. Rossz elképzelésekről, kivitelezésekről beszélnek a szocialisták, ilyennek tartják többek között az Agora felépítését, a Dobó tér alatti VIP parkolót. Nagy István polgármesterjelölt azt mondja: szeretnék megértetni a tájékoztatón, miért nem támogatják ezeket, s mennyi kárt okoztak ezek a városnak. A sajtótájékoztató kezdési és záró időpontja szimbolikus volt.
– 15 óra 52 perckor kezdtük a sajtótájékoztatót, 1552-ben olyan összefogás valósult meg, amilyenre ma is szükség lenne. Meg kell akadályoznunk, hogy Habis László fenekestül forgassa fel a belvárost, s arra kérjük az egrieket, segítsenek ebben.
Úgy látják a szocialisták, hogy a jelenlegi polgármester csak a belvárosban tud gondolkodni, ők viszont az egész várost kívánják fejleszteni, s van pénz a Felsővárosra is. Az MSZP azt állítja: tételesen bebizonyították a 24 óra alatt, hogy lehet Egerben olcsóbb a távhő, a parkolás, buszjegy, a víz, a szemétszállítás. Csak az egrieken múlik, hogy mit választanak október 3-án: olyan önkormányzatot, amely protokoll pincét akar építeni Egerben vagy a szocialistákat – zárta az MSZP a sajtótájékoztatót.

A sajtótájékoztató teljes anyag megtekinthető az ujfeladat.hu-n