Magyar Kupa-selejtező: Egri FC – Mezőkövesd-Zsóry SE 2-0

A Magyar Kupa országos selejtezőjében eddig mindhárom fordulóban Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből kapott ellenfelet az Egri Futball Club együttese. A megyei bajnokságban szereplő Miskolci Vasutas valamint az NB II-es Diósgyőr búcsúztatása után szerdán a szintén az NB II-ben szereplő Mezőkövesdet győzték le az egriek. A következő forduló október 27-én lesz.

A 2010-2011-es Magyar Kupa-sorozat harmadik fordulójában újabb presztízs meccs várt az egriekre. Az NB II-es Mezőkövesd a hétvégén 3-0-ra nyert Kazincbarcikán, míg az Eger 4-2-re verte a Felsőtárkányt. A vendég kövesdieknél Huszák Géza edző több helyen változtatott a hétvégi kezdőhöz képest, míg egri oldalon csak Romhányi kapott pihenőt.
Az első félidőben a vendégeknél különösen Bogdány Csaba játékában volt benne a gól, de Illyés mindig a helyén volt. A 36. percben vezetést szerzett az Eger. Kotulától indult az akció, aki labdájával Debrecenit indította a jobb oldalon. A beadást Kotula fejelte kapura. A labda a hosszú oldalon a kapufát érintve hullott a hálóba. Az első félidőben Vámosi szabadrúgása és a Lakatosnak visszatett labda okozott némi zavart egri oldalon, de újabb gólt már nem láthattak a nézők a félidő végéig. A második játékrészben, az 56. percben Vén mesteri labdával ugratta ki a jobb oldalon Kálmánt, aki önzetlenül passzolt, így Hamarnak csak fel kellett tenni az i-re a pontot – 2-0 az Egernek. A fáradtan mozgó kövesdiek mellett a kontrára berendezkedő hazaiaknak volt még néhány helyzete, de újabb gól már egyik oldalon sem született.
A másik két Heves megyei csapat búcsúzott a további küzdelmektől. A Felsőtárkány 2-1-re kapott ki Putnokon, míg a Pétervására hazai pályán szenvedett 3-0-s vereséget az NB II-es Bőcstől.

Labdarúgó Magyar Kupa, 3. forduló, a legjobb 32 közé kerülésért
Egri FC (NB III.) – Mezőkövesd-Zsóry SE (NB II.) 2-0 (1-0)
Eger, Városi Stadion, 300 néző. V.: Takács János (Veres János, Szilágyi Norbert)
Egri FC: Illyés – Debreceni, Káposzta, Kiskapusi, Szűcs – Vén (Somodi 90.), Zováth, Busai, – Kotula (Bardi 84.), Hamar, Kálmán. Edzők: László István, Lengyel Lajos.
Mezőkövesd: Ficsór – Robson, Vámosi, Elek (Hegedűs 46.), Éles – Lakatos, Kaszás, Sivák (Kovács B.) – Haburcsák, Szabó V. (Ludányi), Bogdány. Edző: Huszák Géza.
G.: Kotula (36.), Hamar (56.)
Kiállítva: Káposzta (91.)

További Heves megyei érdekeltségű Magyar Kupa eredmények a 3. fordulóból:
Putnok VSE (NB III.) – Felsőtárkány SE (NB III.) 2-1 G.: Sápi 2, ill. Lakó
Pétervására SE (megyei I.) – Bőcs KSC (NB II.) 0-3 G.: Ur, Krajncz, Enescu

A következő, 4. fordulót október 27-én rendezik!

NB III. Mátra-csoport, 7. forduló:
Heves 2010. szeptember 25., szombat, 16:00
Hevesi LSC – Egri FC