Critical Mass Egerben

Idén is az élhető, kerékpárbarát városért tekertek a Kritikus tömeg mozgalom résztvevői az Autómentes Napon. A szervezők úgy gondolták, hogy a városi közlekedésben a szemléletváltást az oktatás területén is el kell kezdeni, ezért ebben az évben a kerékpáros felvonulás útvonala több oktatási intézményt is érintett.

Több százan pattantak nyeregbe csütörtök délután a Dobó téren, hogy közös biciklizéssel hívják fel a figyelmet a városi kerékpározás -mint alternatív közlekedési forma – létjogosultságára.
A felvonulás szervezői idén az iskolák figyelmét is szeretnék felhívni a kerékpáros közlekedés fontosságára. Szeretnék, ha a diákok és a tanárok kerékpárral járhatnának az otthonuktól az iskoláig és vissza. Ehhez azonban szükséges, hogy megvalósuljanak a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételei, a közlekedés szabályainak oktatása és biztonságos kerékpártárolók elhelyezése az iskolaudvarokon. A cél elérése érdekében idén a résztvevők néhány egri középiskolát is érintettek. Volt, aki már nem először tekert az élhetőbb városért.
A másfél órás felvonulás célállomása ezúttal a Kossuth Zsuzsa Gimnázium volt.