Versenyt hirdet a Fidelitas

Retusálóversenyt hirdetett a Fidelitas Egri Szervezete kreatív fiataloknak Neked hogy lenne szimpatikusabb Nagy István? címmel. Az ötlet abból indult, hogy a Fidelitasnak szemet szúrt a szocialista polgármesterjelölt szórólapja, illetve annak óriásplakáton megjelenő változata, az egyiken ugyanis arany karórát visel, a másikon már nem.

Nagy István minden egri háztartásba eljuttatott szórólapján jól látható az arany óra, az óriásplakátokon megjelenő képen viszont eltávolították azt, a Fidelitas véleménye szerint azért, hogy a politikus szimpatikusabbnak tűnjön. A Fidelitas arra kíváncsi, hogyan lehetne még inkább népszerűsíteni Nagy Istvánt ilyen módon a számítógépes retusálás eszközeivel, erre várnak pályamunkákat az egri fiataloktól.
Lombeczki Gábor hangsúlyozta, nem lejárató kampányt folytatnak, hanem fiatalos politikai geget találtak ki. A Fidelitas egri elnöke szerint a kampányfotó retusálása szimbóluma az MSZP elmúlt nyolc éves politikájának, amikor megszépítettek a statisztikákat, a költségvetés adatait. Szerinte a választók be vannak csapva akkor is, ha ez a mostani nem tekinthető akkora bűnnek, mint az utóbbi két ciklus kormányzása.
A képeket a heves.fidelitas.hu címre várják, az eredményt szeptember 27-én hirdetik ki, a győztes jutalma egy mp3 lejátszó.