Az LMP a jobb közlekedésért

A városi közlekedés javítására dolgozott ki terveket a Lehet Más a Politika Egri Szervezete. Három tengely elnevezésű programjuk a közúti, a vasúti és a kerékpáros közlekedés hatékonyságát erősítené.

Az észak-déli tengelyen, a 25-ös úton, mint a város legnagyobb forgalmú közlekedési vonalán sok a probléma, ezért új, ideális forgalmi rend bevezetésére, lápmák elhelyezésére, jól működő zöld hullám működésére van szükség – hangsúlyozta dr. Csarnó Ákos, az LMP egri listavezetője. A második tengelyként a vasúti közlekedés fejlesztését említette, a párt elképzelése szerint jobban ki lehetne használni a vonatközlekedést Egerben, például új megállók építésével.
Harmadik tengelyként a kerékpáros közlekedés fontosságára, annak lehetőségeinek javítására hívta föl a figyelmet Bocsi Rita, az LMP 1-es választókörzeti képviselőjelöltje. Mint mondta, átgondolt koncepcióra van szüksége a városnak e kérdésben, a kerékpáros logikának az egyes utcák felújításakor meg kell jelennie, nem úgy, mint például a Szvorényi utca rekonstrukciójánál, amikor nem vették figyelembe a bringások érdekeit.
Bocsi Rita külön kiemelte a járdák és padkák akadálymentesítését a városban a mozgássérültek, a kismamák és a kerékpárosok érdekében.

MEGOSZTÁS
Előző cikkVersenyt hirdet a Fidelitas
Következő cikkOxigén túra