Új mesterképzések a főiskolán

A malajziai partneregyetemmel közösen két új mesterképzést indít az Eszterházy Károly Főiskola. A négy féléves képzések az üzleti tudomány és az információ technológia területén indulnak.

A Kuala Lumpur-i egyetemmel már közel tízéves kapcsolata van az egri főiskolának. Eddig többnyire közös kutatási projekteket valósítottak meg, mostantól már a mesterképzésben is együttműködnek.
A főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján beszámoltak arról programról is, amelynek keretében az intézményben tanuló, árvíz sújtotta településeken élő diákok kaptak segítséget. Számukra adományokat gyűjtöttek, kollégiumi férőhelyeket biztosítottak, illetve csökkentették, egyes esetekben elengedték költségtérítésüket. Minderre két és fél millió forint jutott több mint ötven hallgatót segítve.
A Lyceum Pro Scientiis Alapítvány támogatásával a tehetséges hallgatók is új lehetőséget kaptak, a legjobbak közül harmincheten tanulhatnak költségtérítés nélkül az intézményben.
A főiskola idén is megrendezi a Kutatók éjszakáját szeptember 24-én pénteken, amelyen több mint negyven kutató előadásit hallgathatják az érdeklődők.
A sajtótájékoztatón bemutatták a főiskola kosárlabda és vízilabda csapatainak új játékosait is.