Nagy István feljelenti Habis Lászlót

Nagy István szocialista polgármesterjelölt feljelentést tesz a Közigazgatási Hivatalnál Habis László ellen, mert szerinte a polgármester jogszerűtlenül kötött szerződést tavaly júniusban a részben Egerben forgatott Szinglik éjszakája című film gyártójával. Nagy István úgy véli, a megállapodást csak közbeszerzési eljárás keretében, közgyűlési döntést követően szabadott volna megkötni.

Nagy István, mint mondta, a napokban szerzett tudomást a szerződés létezéséről, amelybe betekintést is nyert az önkormányzatnál. A megállapodás értelmében a város 62 millió forintot fizetett a filmet gyártó HCC Média Group Kft.-nek Eger népszerűsítéséért. A barter értelmében a cég ugyanennyit fizetett a városnak különböző szolgáltatásokért, például takarításért, orvosi ügyeletért, illetve területek bérléséért. Ez utóbbi kapcsán Nagy István kiemelte, olyan területeket is bérbe adott a város amelyeknek nem is tulajdonosa, mint a vár, a színház, vagy a pláza, ez pedig így kimeríti a csalás fogalmát.
Nagy István hozzátette: az elmúlt négy évben tele volt ilyen ügyekkel Eger, szerinte Habis László semmibe veszi a közgyűlést, mindenek fölött állónak tekinti magát.
A szocialista polgármesterjelölt reményét fejezte ki, hogy Habis László nem futamodik meg a nyilvános vita elől, mint képviselőjelöltjei.