Élősködnek az országon – állítja Vona Gábor

Reformokkal nem megyünk semmire, az ország fő problémája az, hogy sokan élősködnek rajta – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke egri nagygyűlésén. A pártelnök szerint élősködők a politikusok, a nemzetközi tőke és a cigány kisebbség azon része, amely úgy érzi: rá nem vonatkoznak a törvények. Vona ugyanakkor visszautasította a rasszizmus és a cigányellenesség vádját.

Nem lett volna ilyen gyorsan kettős állampolgárság, Trianon emléknap, btk.-módosítás, ha nincs a Jobbik – mondta Mirkóczki Ádám, a párt egri polgármesterjelöltje. Ezek az intézkedések ugyanis a Jobbik Magyarországért Mozgalom programjában szerepeltek. Mirkóczki hangsúlyozta: Egerben szükség van teljes vagyonleltárra, át kell világítani az elmúlt húsz év privatizációs szerződéseit, mert a Jobbik meggyőződése, hogy volt olyan, amely nem az önkormányzat hasznát szolgálta. A polgármesterjelölt szerint ismét katonasággal kell megtölteni az egri laktanyát, nem hagyni elkótyavetyélni a borkombinátot. Mindenféle bűnözéssel szemben zéró toleranciát hirdet – a bűnözést a rendőrséggel és a gárdából alakult polgárőrséggel kívánják megszüntetni.
Vona Gábor pártelnök először arra mutatott rá: nincs ma Magyarországon olyan terület, amelyet a politika irányít és jól működik. Az egyes területek hibás működése csak okozat, szerinte az ok az, hogy sokan élősködnek az országon. Élősködőnek azt nevezte, aki csak el akar venni a közösből, de betenni nem.
Vona Gábor:
”Maga a politika a legnagyobb élősködő, a parlament egy kupleráj. Azt szoktam mondani, hogy a gárdának fekete a mellénye, a Fidesznek pedig nagy. Szégyen az is, hogy Gyurcsány Ferenc és Lendvai Ildikó még mindig a parlamentben ülnek, börtönbe kellene őket zárni, ahova valók. Élősködik az országon a nemzetközi tőke és a multinacionális cégek is, egész Európában nálunk támogatják őket legjobban. A Jobbik igazi közteherviselést szeretne. Élősködő a cigány kisebbség azon része is, aki úgy érzi, rá nem vonatkoznak a törvények, csak azok, amelyek alapján segélyt kapnak.”

A pártelnök visszautasítja a rasszizmus vádját, azt mondja: az élősködés nem a bőrszíntől függ.A Jobbik üzenete az, hogy ameddig nem számolják fel ezeket az „élősködéseket”, addig nem tudjuk jobban működtetni az országot.
Ami a Fidesz kormány eddigi munkájában érték volt, azt a Jobbik programjából vette át – mondta Vona Gábor is. Bízik benne, hogy a kormány további elemeket is átvesz, mert ez az ország érdeke is.
A helyhatósági választáson a Jobbik a Fidesz után a legtöbb jelöltet állította. Vona azt mondja: arra készülnek, hogy nagy párttá váljanak. Arra kérte a választási gyűlés résztvevőit: október 3-án adjanak lehetőséget a Jobbiknak.