Megkezdődött Eger Ünnepe

Bár az eső közbeszólt, a rossz idő ellenére három napon át számtalan eseménnyel, egészségügyi tanácsadással, kiállításokkal, sportprogramokkal, koncertekkel vár minden érdeklődőt Eger Ünnepe. Ezen a hétvégén a város tizenhárom pontján szerveznek ingyenes programokat.

A Tiszta Élvezet Drogellenes Nappal kezdődött Eger Ünnepe. Péntek délelőtt az Egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezésében Drogügyi Konferenciára várták a város középiskolás diákjait és a téma iránt érdeklődőket, a szakembereket. A konferenciát 10. alkalommal rendezték meg. A program a Kör-Kép címet kapta, hiszen a régióból több KEF is bemutatkozott. A program házigazdája volt többek között a Városi Diáktanács, a RÉV Szenvedélybeteg Segítő Szolgálat, az Esélyek Háza, a Városi Drogambulancia is. Az egri civil szervezetek szolgáltatásaival és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum információs sátraival 14 órától találkozhattak az érdeklődők a Dobó téren. A három napos XV. Eger Ünnepe Fesztivál délutáni hivatalos megnyitóján elhangzott: ez a rendezvény is mutatja, hogy a civilek elkötelezettek az egriek gondjai, problémái iránt, meghatározó tevékenységet végeznek. A megnyitó után átadták az Eger város jó tanulója, jó sportolója elismeréseket is. Idén hat egri kiválóság vehette át a díjat.
Szeptember 17-e és 19-e között 67 civil szervezet közreműködésével tizenhárom helyszínen szerveznek ingyenes programokat a városban. A civilek bemutatkozása mellett számos kulturális és sportprogramon vehetnek részt Eger Ünnepén.