Magyarok Szövetsége – bemutatkoztak a jelöltek

Meg kell védeni az Egervint és a muzeális borkészletet – hangzott el a Magyarok Szövetsége sajtótájékoztatóján. Úgy látják: az Egervin felszámolása 1500 szőlőtermelőt sodor lehetetlen helyzetbe. A Magyarok Szövetsége egyébként is az értékek védelmét, az értékteremtést hangsúlyozza. A jelöltek szerint Egerben aluljárót lehetne építeni a Sas útra, a vasúti átjáróhoz, a hajléktalanok pedig szívesen dolgoznának, munkaterápiával kell segíteni őket.

440 ezer palack muzeális bort kótyavetyélnek el a közeljövőben – mondta Szűcs Lajos, a Magyarok Szövetsége megyei elöljárója. A Magyarok Szövetsége maximálisan ellenzi a nemzeti vagyon eltékozlását. Egerben és az országban ez folyt az elmúlt 20 évben: megszűntek a belvárosi üzletek, helyettük bankok nyíltak, bezárt a dohánygyár, helyette pláza épült. Az egykor virágzó Egerben már nincs ipar, az Egervin felszámolásával 1500 szőlőtermelő kerül padlóra – mondta Szűcs Lajos.
Nemcsak az Egervint védik, a belvárost is; a Végvári vitézek szobor áthelyezése ellen – lehetőségeikhez képest – mindent megtesznek – mondták. A képviselőjelöltek az egyes választókerületekben jelentkező problémákról beszéltek. Bodnár Zsuzsa, a 2. vk. jelöltje szerint a Lajosváros elhanyagolt, leginkább a járdákat, buszmegállókat kellene rendbe tenni. Horváth Richárd, a 8-as választókerületben induló jelölt úgy látja: körzetében a Kisasszony utca csatornázása, a szemetes Szala-patak a legnagyobb probléma. Szűcs Lajos a Sas úti vasúti átjáróval kapcsolatban megoldási javaslatot is mondott: az Agora egyévi rezsijéből megépíthető lenne ide egy aluljáró. Mind a hajléktalanok, mind a 4. választókerület lakói támogatják a munkaterápia gondolatát – mondta Mocsáry László. A hajléktalanok így hasznosnak éreznék magukat, a Magyarok Szövetsége szerint segíteni kell őket.
Mocsáry azt is hangsúlyozta: a képviselőik visszahívhatók lennének.
Nagy Endre József az 5. vk.-ben induló jelölt azt emelte ki: szeretnék elérni, hogy Eger minden irányban jól járható legyen gyalog és kerékpárral. Felnémeten az óvoda és a bölcsőde hiánya a legnagyobb gond Vallusné Farkas Andrea szerint. Ez – a közlekedéssel együtt – a 6. választókerület problémája is. Ott a 7-es busz visszaállítását szeretnék a lakók – mondta Dávid Emese képviselőjelölt. Szinte mindannyian kiemelték a helyi termelőkre alapozott piac szükségességét.
A Magyarok Szövetsége 10 jelöltet indít az önkormányzati választáson, most heten mutatkoztak be.