Kanadai magyarok adománya

A Varga László Polgári Teátrum igazgatóját, Szíki Károlyt bízták meg a Vancouver szigeti magyarok, hogy juttassa el adományaikat az árvízkárosultaknak. A kanadai magyarok Felsőzsolcán segítenek pénzadománnyal hat szerencsétlenül járt gazdálkodót, akik házát és terményét elvitte a tavaszi árvíz.

A Varga László Polgári Teátrum lassan egy évtizede tart szoros baráti-művészi kapcsolatot a Vancouver szigeti magyarokkal: Nanaimo és Victoria város magyar közösségeivel. Az emigrációs magyarság évente-kétévente hívja meg produkcióit, filmjeit, könyveit egy-egy fesztiválra. Többféle anyagi támogatás ( csángó gyermekek iskoláztatása, ’56-os magyarok támogatása) után most az árvízkár enyhítésében vesznek részt a kanadai magyarok. Személyes ismertség okán Szíki Károlyt, a Teátrum igazgatóját kérték fel, hogy a támogatást eljuttassa Felsőzsolcára. Az adományt személyesen adják át szeptember 19-én, 6 szerencsétlenül járt gazdálkodónak, akiknek házát és terményét is elvitte az áradás és a vihar.

Szíki Károly szerint kiváló évad előtt áll a 8. évadját megnyitó Varga László Polgári Teátrum. Több határon túli meghívás után amerikai-kanadai meghívásnak kell eleget tenniük ebben az évadban. Legfőbb feladatuk, hogy névadójuk, Varga László születésének 100. évfordulóját(december 16.) méltóképpen megünnepeljék.
Erre a centenáriumra Szíki Károly vízió-drámát írt Kizökkent időben címmel, melynek első bemutatója New Yorkban lesz október 31-én, a külképviselettel karöltve. Ezt követően Egerben mutatják be a könyvet és a drámát, még ez évben.