Egymilliós ZF-adomány a szikszói kórháznak

Több mind egymillió forintot adományozott a ZF Hungária és a ZF Lenksysteme Hungária a szikszói kórháznak, ahol a tavaszi árvíz tönkretette a műszaki berendezések, műszerek egy részét, 80 millió forintos kár keletkezett. A pénzt a két cég dolgozói és vezetői gyűjtötték össze, a gyűjtést a dolgozók kezdeményezték.

Az adománylevelet a két vállalat vezetői, dr. Ulrich Diller és Őszi Csilla, valamint Ulrich Herkommer, továbbá a szakszervezet képviseletében Birinyi Miklós és Bajzát Krisztián adták át csütörtök délelőtt a ZFH irodaházában dr. Tiba Sándor kórházigazgatónak. A ZFH irodaházában megrendezett találkozón dr. Ulrich Diller elnök-vezérigazgató elmondta, a gyűjtés a dolgozók kezdeményezésére indult, akik annak ellenére is adományoztak, hogy a gazdasági válság miatt a termelés és ezzel a jövedelmük is kisebb, mint korábban. A két cég vezetői is csatlakoztak a gyűjtéshez, aminek eredményeként egymillió forintot meghaladó összeg gyűlt össze.

Az árvíz napjait felelevenítve dr. Tiba Sándor elmondta, hogy az áradat éjszaka tört be a kórházba, és negyven perc alatt 120 centiméter magasságban elöntötte a földszintet. Épp csak annyi idejük volt a dolgozóknak, hogy az emeletre menekítsék a betegeket. Mivel az iszapos ár nyomán mintegy nyolcvan millió forintos kár keletkezett, minden adomány nagy segítséget jelent a normális működési feltételek újbóli megteremtésében – hangsúlyozta a kórházigazgató, aki felajánlotta, hogy viszonzásképpen vállalják a ZF-es dolgozók rehabilitációs kezelését.