Vállalkozz okosan!

Térítésmentes munka-, adó és cégjogi, valamint gazdasági-pénzügyi tanácsadást vehetnek igénybe a mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve vállalkozást alapítani szándékozók egy uniós projekt keretében. Egerben december közepéig a Munkaügyi Központ Klapka úti épületében vehetik igénybe ezt a szolgáltatást az érdeklődők.

Augusztus végén indult a program. Az észak-magyarországi régióban Miskolcon hetente kétszer, míg Egerben és Salgótarjánban hetente egyszer vehetik igénybe az érdeklődők ezt a segítséget. Egerben keddenként az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Klapka úti kirendeltségében, a hivatalos nyitvatartási időben fogadják az érdeklődőket.
A jogi tanácsadás során gyakori kérdés, hogy a tevékenység jellegétől, foglalkoztatottak számától függően milyen vállalkozást – bt-t, kft-t, vagy éppen egyéni vállalkozást érdemes alapítani, de sokan érdeklődnek, hogy milyen formában foglalkoztassák a dolgozókat. A gazdasági tanácsadás során sokakat érdekel, hogy a vállalkozási formát megválasztva milyen adózási, járulékfizetési kötelezettsége van egy-egy vállalkozónak. A tanácsadásra előre is be lehet jelentkezni. Ehhez a Munkaügyi Központ megyei kirendeltségén minden segítséget megadnak.