Közművesítést szeretnének a Menház utca lakói

Egerben három olyan utca van, ahol nincs közmű. A Menház utcában hiányzik a közvilágítás, a szennyvízelvezetés, az aszfalt. Nagy István, a szocialisták polgármesterjelöltje szerint ezek a problémák egy éven belül orvosolhatók lennének: az önkormányzat közművesítsen, aztán perelje be azt, akinek eredetileg el kellett volna végeznie a munkát.

Van olyan lakó, akinek hat évvel ezelőtt úgy adták el a telket, hogy a rendezési tervben szerepel az út. Út azóta sincs, a kapubeállókon, az utcán minden eső után áll a víz. Nem tudják, miért nincs még közmű az utcában, néhányan tudni vélik, hogy magántulajdonban álló telkek az oka annak, hogy még mindig nem épült meg az utcájuk.
2007-ben már jelezték az önkormányzatnak, akkor azt a választ kapták, hogy nem lehet megoldani, aztán állítólag a keret is megvolt rá, de mégsem lett semmi az aszfaltozásból.
Nagy István, a szocialisták polgármesterjelöltje azt mondja: három közmű nélküli utca van Egerben, a Menház utca és még kettő Felnémeten. A probléma többnyire az, hogy a vállalkozó vagy tulajdonos nem építési telken kívánt lakásokat, házakat építeni. Ilyenkor a részletes rendezési tervet módosíttatni kell az építtetőnek, az önkormányzat ezt elfogadja, s kiszámolja, mennyibe kerül a közművesítés. Az építtető ezt vagy befizeti vagy vállalja, hogy maga végzi el a munkát.
Nagy István szerint Eger 18 milliárdos költségvetésébe bele kell férnie az érintett három utca rendbetételének. Az önkormányzat hibázott akkor, amikor kiadta a lakhatási engedélyeket úgy, hogy nem volt meg a közmű – állítja Nagy István. Szerinte az önkormányzat végezze el a közművesítést, aztán perelje be azokat, akiknek meg kellett volna építeni.
Nagy István elmondta még: nem belvárosi polgármester szeretne lenni, itt is ugyanolyan értékes emberek élnek, akiknek a mindennapi problémáikat meg kell oldani.
A lakók úgy tudják: a tervek megvannak. Csaknem tíz év alatt egy ideiglenes járdát sikerült kijárniuk maguknak – hangzott el a fórumon.