VI. Manager Open – egri selejtező

A hazai menedzserek országos tenisz bajnokságát, vagyis a Manager Open-t idén hatodik alkalommal írták ki. A budapesti döntő előtti utolsó regionális selejtezőt Egerben tartották.

A Manager Open egy jó ötletnek és három ember, Hámori Tamás, korábbi éljátékos, a Magyar Tenisz Szövetség nemzetközi képviselője, közgazdász, Dénes Gábor, a Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ) főtitkára és Taróczy Balázs wimbledoni bajnok összefogásának az eredménye. A kezdeti egynapos verseny mára többhelyszínes versenysorozat lett.
Eger tavaly kapcsolódott be a versenysorozatba és a szervezők, illetve a résztvevők visszajelzései alapján a regionális selejtezők közül a hevesi megyeszékhely kapta a legjobban rendezett verseny címet.
A csak párosoknak kiírt Menedzserek 6. Országos Teniszbajnokságának idei regionális helyszínei: Győr, Miskolc, Salgótarján, Balatonalmádi, Pécs, Kaposvár, Nyíregyháza és utolsónak Eger. Az esős időjárás miatt az eredetileg a volt Camping területén kialakított pályák helyett a Főiskola Campusán levő egypályás terembe kellett vinni az egri versenyt, így a játszmákat is rövidíteni kellett. Az egri selejtezőre Ózdról, Szentesről és Gyöngyösről is érkeztek résztvevők.
A versenyen a Magyarországon bejegyzett gazdálkodó (állami, magán és egyéb tulajdonú is), közigazgatási, szakmai, civil, oktatási, tudományos és más szervezetek vezetői, és különböző szintű menedzserei vehetnek részt. A szervezők távlati céljai között szerepel a külföld felé nyitás is.
Az egri selejtezőt idén is a Molnár Attila – Trizna János páros nyerte a Domán Donát – Szendi Attila kettős előtt. Molnárék tavaly az országos döntőben a második helyen végeztek. A szeptember 18-i országos döntőbe Egerből az első négy páros jutott be.

1. Molnár Attila – Trizna János
2. Domán Donát – Szendi Attila
3-4. Nagy György – Szabó Ferenc és Kisszőllősi-Szánthó Krisztián – Domoszlai László

Vigaszág:
1. Bölkény László – Zsákai István
2. dr. Halmos R. Péter – Vágner Tamás
3. Kósa László – Szekrényes Zsolt és Marosvári Attila – Nagy Gergő