Az LMP a fűtőmű ellen

A jelenlegi tervek szerint nem ért egyet az LMP a Felsővárosban megépülő biomassza fűtőmű kivitelezésével, a párt szerint ugyanis az nagyban károsítaná a környezetet, a város pedig nem egyeztetett kellőképpen szakemberekkel, civil szervezetekkel és a környéken élőkkel a beruházásról. A Lehet Más a Politika képviselőjelöltjei szerint a környezetet súlyosabban terhelné az új fűtőmű megépítése ahhoz képest, amit az önkormányzat mond.

Az LMP örül annak, hogy az önkormányzat és az Evat Zrt. zöld beruházásokban gondolkodik, a fűtőmű megépítését azonban pazarló, átgondolatlan, egyben környezet- és egészségkárosító beruházásnak tartják – jelentette ki dr. Csarnó Ákos, a 7- számú választókerület képviselőjelöltje, egyben a párt városi listavezetője. Mint mondta, nem megalapozottak azok a számítások, amelyekre a városvezetés hivatkozik.
Ludányi Csaba , a Lehet Más a Politika 11. számú választókerületi jelöltje úgy fogalmazott: a tervek szerint elhangzott 600 tonna káros anyag kibocsátása szerintük jóval nagyobb lesz, mintegy hetvenszeresre becsülik azt.
Az LMP szerint érdemes lenne megfontolni alternatív megoldás kidolgozását, ilyen lehetne például napkollektorok munkába állítása is, ami a háztartásokban is megtakarítást jelenthetne.