Indul a kézilabda bajnokság

Az új kézilabda bajnoki szezon indulása előtt közös sajtótájékoztatót tartott a Főiskola NB I/B-s női és az Eger-Eszterházy NB II-es férfi csapata. A nőknél a biztos bentmaradás, míg a férfiaknál a bajnoki győzelem a cél.

Hegedűs Tibor, az NB I/B-be feljutott női csapat edzője köszönetét fejezte ki a Főiskolának és a Sportiskolának azért, hogy a főiskolás klub történetében először az NB I/B-ben játszhat a női csapat. Ezt igyekeznek jó játékkal meghálálni. Újonccsapatként a biztos bentmaradás, minimum a 11. hely elérése a cél, de a középmezőnyt sem tartják lehetetlennek.
Meghatározó játékosok mellett hét fiatalt is igazoltak, akik közül négyen már tagjai a felnőtt keretnek. A csapatkapitány Varga Szilvia is képesnek tarja a csapatot a kitűzött cél elérésére.
A férfiak évek óta vannak a dobogón, vagy annak közelében. Most egyértelműen kijelentették: bajnoki címet várnak a csapattól az NB II Keleti-csoportban.
Sokan vannak a keretben – mondta Makó Nándor csapatkapitány. Az edző kellemes, ugyanakkor nehéz helyzetben is van, mivel 18 játékos alkotja a keretet, akik közül egyszerre 14-et nevezhet egy meccsre. Csak ketten távoztak, viszont minőségi, NB I/B-t is megjárt játékosokat igazoltak és az ifjúsági bajnokcsapat játékosaira is számíthatnak.