Az MSZP szerint több tíz millió vándorolt a képviselőasszony cégéhez

Havi 600 ezer nettóért, később már 900 ezer forintért bérelt az Agria Humán Orosz Lászlóné képviselő cégétől raktározási területet és csarnokot – mondta Pál György, szocialista képviselő. Emellett ugyanez a cég több milliós nagyságrendben szállított ételt a városháza rendezvényeire. Pál György szerint mindez törvényes volt, de nem etikus. Arra szólítja fel Orosz Lászlónét, hogy lépjen vissza a képviselő-jelöltségtől, mert Egernek nincs szüksége etikátlan képviselőkre.

A képviselői munka számára mindig feladatot jelentett: elősegíteni egy adott körzet és a város egészének fejlődését – mondta Pál György, az MSZP képviselője és -jelöltje. Sajnálatosnak tartja, hogy nem mindegyik képviselőtársa gondolta így az elmúlt négy évben.
A szocialista politikus birtokába került iratok szerint Orosz Lászlóné férjével közös cége 2007 és 2009 között milliós nagyságrendben szállított ételt a városháza rendezvényeire.
Ez csak aprópénznek tűnik ahhoz képest, hogy a 100%-ban városi tulajdonú, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cég, az Agria Humán 2008 áprilisától havi nettó 600 ezer forintért bérli a Szépasszonyvölgy Kft. tulajdonában lévő 0717/1 helyrajzi szám alatti 10 ezer négyzetméteres ingatlant, amelyen egy több mint ezer négyzetméteres üzemcsarnok áll – mondja Pál György. A bérleti díj idén január elsejétől nettó 900 ezer forintra emelkedett. A szocialisták számításai szerint a cég nagyjából 26 millió forinttal lett gazdagabb az elmúlt négy évben.
Amikor az Agria Humán Kft. nehéz helyzetbe került, és nem tudta fizetni a bérleti díjat, a képviselő asszony felszámolási eljárással fenyegetőzött – mondta Pál György. A városi közgyűlés 11 milliós tőkeemelése után az Agria Humán 4 milliót utalt a Szépasszonyvölgy Kft.-nek. 2010. január elsején új bérleti szerződést kötöttek, ettől kezdve emelkedett a bérleti díj 900 ezer forintra, s az eredetileg 2011 április 1-jéig érvényes szerződést határozatlan idejűre módosították – hangzott el a sajtótájékoztatón.
Pál György szerint mindez törvényes, de nem etikus, s felszólítja a képviselőjelölt asszonyt: lépjen vissza. A szocialista politikus úgy fogalmazott: Egernek nincs szüksége eikátlan képviselőkre.