Elkobzott állatok

Hat kutyát és három bárányt koboztak el a rendőrök és az állatvédők egy egri családtól. Az állatokat rossz körülmények között, szűk, sötét kennelekben tartották, a kutyák több napja nem kaptak enni. A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást.

Lakossági bejelentés után érkeztek az állatvédők a helyszínre, ahol három bárányt, hat kutyát és több tucat szárnyas állatot találtak áldatlan körülmények között. Botka Tímea állatvédő szerint a kutyák több napja nem kaptak sem vizet, sem élelmet. A saját ürülékükben feküdtek. Az állatokhoz orvost is hívtak. Kiderült, hogy a kutyák alultápláltak, többségük beteg. A látottak után az állatvédők a rendőrséghez fordultak és állatkínzás miatt feljelentést tettek, az állatok lefoglalására pedig felhatalmazást kaptak a hatóságtól. Bő másfél órás várakozás után megérkeztek a helyszínre a gyepmesteri telep munkatársai. Elmondásuk szerint ők csak a hat kutya elszállítására kaptak engedélyt, így a bárányokat csütörtökön délután tudják csak elvinni az állatvédők.
Egy bolognase, egy sharpei, egy beagle, egy jagd terrier és két keverék kutyát szállítottak el. Ők azonnali orvosi ellátást kapnak. Egy részüket az Állatokat Védjük Együtt Alapítványnál helyezik el, a többi befogadó családhoz kerül. A rendőrségi vizsgálat lezárulásáig azonban a kutyákat nem lehet örökbe fogadni.