Több mint kétezer jelölt Heves megyében

Az Eger környékén induló polgármesterjelöltek döntő hányada független, a pártok közül egyedül a Fidesz-KDNP állított polgármesterjelölteket ezeken a településeken. Mindegyik faluban újraindul a polgármesteri címért a falu jelenlegi első embere.

Úgy tűnik, Eger környékén Ostoroson a legvonzóbb képviselőnek lenni. Harmincan szeretnének ugyanis képviselői mandátumot szerezni, négyen aspirálnak a polgármesteri címre. Négy jelölt közül választhatnak polgármestert Noszvajon, Nagytályán, Egerbaktán. Andornaktályán és Egerszóláton pedig öten kívánják ezt a posztot betölteni. Két jelölt csak Makláron, Kerecsenden és Novajon van.
A legtöbb településen 15 és 20 közötti a képviselőjelöltek száma. Nagy részük független, a pártok közül egyedül a Fidesz-KDNP szövetség indít jelöltet csaknem minden faluban. A Fidesz mellett
Felsőtárkányban a Jobbik és az MCF Roma Összefogás, Makláron a Jobbik és az Együtt Maklárért Egyesület, Nagytályán, Noszvajon és Szarvaskőben a Jobbik, Ostoroson a Jobbik és a Magyarok Szövetsége színeiben indulnak jelöltek.
Heves megyében 407 polgármesterjelöltet és 2166 egyéni egyéni listás jelöltet vettek nyilvántartásba.