Schirilla futása

Schirilla György 1999 óta szervez karitatív jelleggel futásokat. Szeptember 1-je és 9-e között „A jókedvet és egészséget viszek a gyerekeknek” elnevezésű jótékonysági futás során Miskolcról Budapestig tart az útja. A harmadik nap, 55 kilométer megtétele után Andornaktálya felől érkezett Egerbe.

Az Egri Városi Sportiskola fiatal tájfutói, illetve Kovács Géza igazgató és Honfi Gábor kísérték el a neves sportembert az Egerbe vezető utolsó 12 kilométeren. A Városháza előtt Szeleczki János alpolgármester fogadta a vendéget és a többi településhez hasonlóan ő is elhelyezte a város szalagját azon a kopjafán, amit a budapesti célig, a Bethesda Kórházig visz majd a sportoló. A futás célja a beteg, illetve égési sérült, kórházban ápolt gyerekek helyzetére való figyelemfelhívás, illetve az adománygyűjtés.
A falvakban városokban egészséges gyerekekkel fut és felkeres több kórházat is. Azok a gyerekek, akik vele együtt teljesítik a táv egy részét és akikkel találkozik a kórházakban ajándékot kapnak. Az egri látogatás során szóba kerültek a Schirilla-család egri gyökerei is. Népes rokonság él a városban, többek között tájfutók is. Schirilla György útja során 43 települést keres fel, mielőtt megérkezne a fővárosi Bethesda Kórházba.