Szinkronúszó gála: segítség és adománygyűjtés

Szeptember 18-án nagyszabású szinkronúszó gálát rendeznek az egri Bitskey uszodában. Az eseményre a belépés díjtalan, a felajánlásokat az Aranyág Alapítványon keresztül az egri Markoth Ferenc Kórház Csecsemő-, Gyermek és Ifjúsági Osztálya kapja. A fővárosi és helyi szervezők két héttel a gála előtt a helyszínen tartottak egyeztetést.

Az első, jótékony célú szinkronúszó gálát 2008-ban, Budapesten, a Margitszigeten tartották. A szervezést a szinkronúszó klubok, a klubokban sportoló gyerekek szülei vállalták. Céljuk a sportág népszerűsítésén túl a segítségnyújtás. Korábban a kaposvári, illetve balassagyarmati, most pedig az egri kórház Csecsemő-, Gyermek és Ifjúsági Osztálya kapja majd a felajánlásokat az Aranyág Alapítványon keresztül – tájékoztatta a sajtót a szervezők részéről Urbánné Kelemen Márta. Színes, show jellegű programra számíthatnak a nézők. Déltől fél hatig Eger kistérség települései látják vendégül az érdeklődőket. Az uszoda előtti területen bográcsban főznek, illetve árulják az így készült ételeket. A bevételt szintén a gyerekosztály kapja – mondta Lovasi Ferenc, Nagytálya polgármestere. A Bitskey uszodában 18 órától kezdődik a gála.
A tervek szerint a kétórás programban 274 fellépő lesz, többek között Sopronból, Győrből, Kaposvárról és Budapestről is. A vizes program mellett a medencetérben színpadot is felállítanak, ahol egy helyi és kínai tánccsoport is fellép. A szervezők két olimpiai bajnokunk, a vízilabdázó Biros Péter és Szécsi Zoltán közreműködésével két, a vízilabda válogatott tagjainak aláírásával ellátott vízilabdát is árverésre bocsátanak.